Hypnobirthing

Κλινική & Θεραπευτική Ύπνωση και Τοκετός

Τοκετός με ύπνωση: Η ασφαλής μέθοδος ανώδυνου τοκετού

Hypnobirthing

Η κλινική και θεραπευτική ύπνωση είναι επίσημα αναγνωρισμένη θεραπεία από την ιατρική και την ψυχολογία, θα πρέπει να εφαρμόζεται, για να υπάρχουν αποτελέσματα, μόνο από ειδικά εκπαιδευμένους και αναγνωρισμένους επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι την έχουν σπουδάσει και έχουν εκπαιδευτεί στη κλινική χρήση της ύπνωσης και να κατέχουν απαραίτητα τίτλο σπουδών σε κάποια ανθρωπιστική επιστήμη.

Το Hypnobirthing ή τοκετός με ύπνωση είναι η εξέλιξη του ανώδυνου τοκετού. Δεν πρόκειται για ακόμα μια πολλά υποσχόμενη τάση αλλά για μια ασφαλή μέθοδο προσέγγισης του απόλυτα φυσικού τοκετού που κερδίζει συνεχώς έδαφος και προτιμάται από ολοένα και περισσότερες γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Το hypnobirthing συνδυάζει την  ύπνωση, με τη χαλάρωση και τις αναπνοές που εξασφαλίζουν έναν ευτυχισμένο και χωρίς άγχος τοκετό.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι λογικό μια γυναίκα να αρχίσει να σκέφτεται πως θα εξασφαλίσει μια μοναδική εμπειρία τόσο για εκείνη όσο και για το έμβρυο. Η υπνοθεραπεία μπορεί χωρίς αμφιβολία να χαρίσει μία υπέροχη, μοναδική και ενδυναμωτική εμπειρία.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Hypnobirthing:

  • Εσύ η ίδια καθοδηγείς το τοκετό σου έχοντας μία ανεπανάληπτη δύναμη και έλεγχο του σώματός σου και του μυαλού σου.
  • Είναι μία ολοκληρωμένη και απόλυτα φυσική, πνευματική και σωματική προετοιμασία για τον τοκετό.
  • Μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης επιλόχειου κατάθλιψης
  • Δίνει στο ζευγάρι την δυνατότητα να βιώσει τις μοναδικές αυτές στιγμές ερχομού  του παιδιού τους χωρίς έντονο πόνο, χωρίς φόβο και χωρίς άγχος

Σε ποια φάση της κύησης μπορώ να παρακολουθήσω συνεδρίες Hypnobirthing;

Η προετοιμασία μπορεί να ξεκινήσει σε οποιαδήποτε εβδομάδα της κύησης. Τα ραντεβού είναι ατομικά καθώς πιστεύουμε ότι κάθε γυναίκα είναι μία ξεχωριστή προσωπικότητα και βιώνει με μοναδικό τρόπο την εγκυμοσύνη της.

Τι περιλαμβάνουν οι συνεδρίες Hypnobirthing;

  • Εκμάθηση τεχνικής αναπνοών χαλάρωσης
  • Συμβουλευτική για εξάλειψη των αιτιών φόβου που σχετίζονται με τη γέννα
  • Καθοδήγηση για όλα τα στάδια του τοκετού, για τη διαχείριση των συναισθημάτων και την επίτευξη πλήρους αρμονίας την ημέρα της γέννας
  • Βιωματικές ασκήσεις

Είναι το hypnobirthing αποτελεσματικό;

Σύμφωνα με μελέτες αλλά και προσωπικές εμπειρίες το hypnobirthing βοηθά τη μέλλουσα μητέρα να γεννήσει φυσιολογικά με ηρεμία, αυτοκυριαρχία και σιγουριά, απαλλαγμένη από φόβο και στρες. Το σημαντικότερο είναι ότι εξασφαλίζει σε κάθε γυναίκα το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του σώματός της και της εξασφαλίζει μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Η ύπνωση βοηθά κάθε γονιό να ζήσει στο έπακρο το θαύμα του ερχομού μιας νέας ζωής. Σκοπός μας είναι να κάνουμε ευτυχισμένους ανθρώπους!