Ύπνωση

Θεραπευτική ύπνωση για απώλεια βάρους και διατροφικές διαταραχές

Πως η θεραπευτική ύπνωση βοηθά στην απώλεια βάρους & την αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών

Οι περισσότερες διατροφικές διαταραχές όπως η βουλιμία, ή η νευρική ανορεξία συνδέονται άμεσα με την ψυχολογική κατάσταση του ατόμου το οποίο τις βιώνει. Η ύπνωση ως μέσο χαλάρωσης, εσωτερικής ηρεμίας και ανάκτησης του αυτοέλεγχου έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στη νευρική βουλιμία και σε όλα τα άτομα που εκδηλώνουν υπερφαγικά επεισόδια.

Πώς βοηθά η ύπνωση στον έλεγχο του σωματικού βάρους;

Επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι άτομα τα οποία εφάρμοσαν την ύπνωση σαν μέσο στήριξης στην απώλεια βάρους έχασαν 2 φορές περισσότερα κιλά σε σχέση με άλλους οι οποίοι έκαναν δίαιτα. Επιπλέον βελτίωσαν τις καθημερινές τους διατροφικές συνήθειες.

Με την ύπνωση απελευθερώνονται τα πεπτίδια που ελέγχουν το αίσθημα της πείνας και του κορεσμού. Το άτομο το οποίο έχει συνηθίσει να τρώει συναισθηματικά και ασυνείδητα πλέον έχει τον αυτοέλεγχο και αντιλαμβάνεται ποια συναισθήματα τον οδηγούν στην υπερφαγία ή την αφαγία.

Σε ποιους απευθύνεται

Η θεραπευτική ύπνωση απευθύνεται σε άτομα τα οποία πάσχουν από διατροφικές διαταραχές ή από υπέρβαρα, παχύσαρκα άτομα χωρίς τη παρουσία βουλιμίας

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Στόχος της ύπνωσης είναι το άτομο να νιώσει αυτοπεποίθηση από την πρώτη κιόλας συνεδρία ενώ σταδιακά θα αρχίσει να αλλάζει συνήθειες και τρόπο σκέψης. Ο αριθμός των συνεδριών δε μπορεί να προβλεφθεί με ακρίβεια και διαφέρει από άτομο σε άτομο αφού κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Εξαρτάται ωστόσο σημαντικά από παράγοντες όπως η αυτοκυριαρχία, η θέληση και η πειθαρχία.